Game nieuws

Nintendo world universal studios Japan
De bedenker (vader) van Mario geeft een rondleiding door het nieuwe levensechte pretpark Nintendo world. Het park opent op 4
 • Omstreden Activision-directeur krijgt mogelijk 375 miljoen dollar na Microsoft-deal
  by NU.nl/ANP on 19 januari 2022 at 09:21

  Activision Blizzard-topman Bobby Kotick zou een bonus van 375 miljoen dollar (331 miljoen euro) ontvangen als de verkoop van het bedrijf aan Microsoft wordt afgerond. De game-uitgever is bekend van games als Call of Duty, maar kwam de afgelopen tijd vooral in het nieuws vanwege seksisme en wangedrag op de werkvloer. Kotick zou ervan hebben geweten.

 • Microsoft koopt Call of Duty-uitgever Activision Blizzard voor 68,7 miljard dollar
  by NU.nl on 18 januari 2022 at 15:57

  Microsoft heeft Activision Blizzard overgenomen, schrijft Microsoft Gaming-directeur Phil Spencer dinsdagmiddag op de Xbox-website. Activision Blizzard is bekend van populaire games als World of Warcraft en Call of Duty. De uitgever kwam onlangs onder vuur te liggen vanwege seksuele intimidatie en andere misdragingen op de werkvloer.

 • Ubisoft laat mensen de brand in Notre-Dame blussen in virtualrealitygame
  by NU.nl on 17 januari 2022 at 11:18

  Ubisoft werkt aan een virtualrealitygame waarin spelers in de huid van Parijse brandweerlieden kruipen en de brand in de Notre-Dame moeten bestrijden. In 2019 werd de beroemde kathedraal getroffen door een grote brand, waardoor ze voor een groot deel werd verwoest.

 • Langverwachte game S.T.A.L.K.E.R. 2 uitgesteld tot 8 december
  by NU.nl on 13 januari 2022 at 10:21

  Gameontwikkelaar GSC Game World heeft de komst van het dystopische schietspel S.T.A.L.K.E.R. 2 met zeven maanden uitgesteld tot 8 december. De game zou aanvankelijk op 28 april moeten verschijnen, maar die datum wordt niet gehaald.

 • Tientallen prominente FIFA-accounts overgenomen door cyberaanval
  by NU.nl on 13 januari 2022 at 09:02

  Game-uitgever EA heeft bekendgemaakt dat tientallen accounts van het voetbalspel FIFA 22 zijn overgenomen door criminelen. Zij wisten de bescherming van de accounts te omzeilen met phishingaanvallen op EA-medewerkers. De aanvallen troffen onder meer accounts van profvoetballers en streamers.